Vedeževanje

Vedeževanje ne temelji na verjetnostni metodi ampak na teoriji zaporednih časovnih ciklov

Vsakdo si kdaj zastavi vprašanje: „Kaj mi bo prinesla prihodnost“. To vprašanje je staro toliko, kot človeštvo. Zastavljal si ga je že jamski človek, odgovore so ponujale ciganke na sejmih, danes kličemo vedeževalce na telefonske govorilnice .

Nekatera vprašanja so čisto običajna in so povezana z bližnjo prihodnostjo. Kdaj pelje ta in ta vlak? Ali bi bilo pametno kupiti te in te delnice?

Napoved je lahko pravilna ali napačna. Vlak ima lahko zamudo, borzni mešetar se je zmotil. Napake so posledica nepredvidenega dogodka ali pomote, lahko tudi v tehniki vedeževanja.

Nekatere preteke najstarejše metode vedeževanja danes vidimo v luči sodobnih verjetnostnih teorij, ki temeljijo na matematičnem izračunavanju. Nekateri znanstveniki trdijo, da vse vedeževalske veščine temeljijo na zapleteni verjetnostni teoriji, čeprav se morda tega sploh ne zavedamo. Drugi trdijo, da gre za posebno vrsto ugibanja.

Pojem časa je zelo težko razložiti.

Naše življenje od rojstva do smrti ne poteka v enostavnem zaporedju, ampak je čas četrta dimenzija, ki je veliko bolj nenavadna, kot moremo verjeti.

Nekateri ljudje zmorejo preseči ovire in so dejansko sposobni pogledati v prihodnost.

Pri vedeževanju je posebej težko, če razmišljamo racionalno, otresti se moramo nejevere. Nobenega vzroka ni, da bi mislili, kako vemo vse, skoraj vse o vesolju in njegovi pravi naravi.

Čas je brez dvoma eden najbolj skrivnostnih pojavov v vesolju, kot si ga predstavljamo.